4. dan na Roštiljijadi

Jučerašnji dan na „Roštiljijadi“ bio je u znaku tradicionalnih takmičenja.

U prepodnevnim časovima , na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, održano je takmičenje ugostiteljskih radnika, a u večernjim časovima, održano je takmičenje u pripremi najveće pljeskavice na svetu. Tom prilikom oboren je prošlogodišnji rekord i napravljena je pljeskavica od 86,4 kg. Ekipa u sastavu Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević, Ivica Zdravković i Bojan Cvetković pripremila je pljeskavicu čiji je prečnik nakon pečenja iznosio 2,1 m, a debljina 2 cm.

Takmičenje je održano u pratnji bleh orkestra Isidora Zećirovića, zlatne trube „Guča 2024” i velikog broja specijalizovanih akreditovanih novinara i snimateljskih ekipa.

Nakon pečenja, pljeskavica je podeljena prisutnim posetiocima.

U muzičkom delu programa publika je uživala u koncertima “Fusion band-a” i mladog, talentovanog izvođača Uroša Živkovića.

Slike preuzete od PixelStudio Copyright Pesic Boban

Takmičenje majstora roštilja MIODRAG GLIGORIJEVIĆ – DRAGI BURE

Tokom 34. “Roštiljijade” koja se održava od 26. avgusta do 1. septembra 2024.

godine, u okviru pratećih dešavanja organizovano je tradicionalno takmičenja majstora

roštilja.

Takmičenje majstora roštilja, MIODRAG GLIGORIJEVIĆ – DRAGI BURE, 31. put

za redom održano je u četvrtak, 29. avgusta 2024. godine u restoranu Visoke poslovne

škole u Leskovcu.

S obzirom da je konkurencija bila izuzetno jaka, te da je prikazano izuzetno

znanje i umeće, tročlani žiri (Saša Mišić instruktor sistema HORECA sistema –, Nikola

Petković – nastavnik veština gastronomije i Jelena Kostić – profesor kuvarstva) je

nakon bodovanja proglasio pobednike u pripremi i pečenju jela sa roštilja i to:

U kategoriji pripreme ćevapa:

1. mesto – Kristijan Mladenović, restoran “Kod dva drugara” – Leskovac

2. mesto – Dragiša NIkolić, restoran “Dinastija”- Bojnik

3. mesto – Miloš Dimitrijević, Brza hrana “Kralj roštilja” – Leskovac

U kategoriji pripreme pljeskavice:

1. mesto – Miloš Dimitrijević, Brza hrana “Kralj roštilja” – Leskovac

2. mesto – Kristijan Mladenović, restoran “Kod dva drugara” – Leskovac

3. mesto – Božidar Stamenković, restoran “Tomina priča” – Pečenjevce

U kategoriji pripreme jela po izboru:

1. mesto – Božidar Stamenković, restoran “Tomina priča” – Pečenjevce

2. mesto – Dragiša NIkolić, restoran “Dinastija”- Bojnik

3. mesto – Kristijan Mladenović, restoran “Kod dva drugara” – Leskovac

Sveukupni pobednik takmičenja:

Božidar Stamenković, restoran “Tomina priča” – Pečenjevce