Leskovac na petoj večeri Roštiljijade uživao u rok zvucima Ju grupe

Кultni rok sastav, koji traje više od pedeset godina, Ju grupa, je sinoć maestralnim koncertom, peto veče Roštiljijade, učinio večem za pamćenje. Preko dva sata, mnogobrojna publika je uživala u čuvenim pesama benda koji je ostao dosledan svom zvuku, a članovi Ju grupe su konstantno praćeni aplauzom i ovacijama.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je pre koncerta priredio prijem za članove grupe, poželeo im dobrodošlicu u grad i rekao:

„Zadovoljstvo nam je što će momci Ju grupe uveličati peto veče Roštiljijade i što će mnogi ljubitelji ovog zvuka, a znam da ih ima mnogo, uživati u pesmama benda koji je kvalitetom i trajanjem stekao epitet kultnog sastava koji je ostao dosledan svom izvornom zvuku.

Prilikom organizacije događaja uvek vodimo računa da za mnogobrojnu publiku obezbedimo različite muzičke žanrove, i svake godine na Roštiljijadi imamo i rok izvođače zato što su Leskovčani poznati kao ljubitelji ove vrste muzike.“

Gradonačelnik Cvetanović je dodao da je moto klub danas bio domaćin članovima Ju grupe i da su svi zajedno uživali i poželeo im da uživaju i na koncertu i da nastave da traju.

U ime Ju grupe se obratio Žika Jelić i rekao da su proveli lep dan u Leskovcu:

„U listu smo uvrstili nekoliko kompozicija koje ne sviramo redovno i posetioci će moći da ih čuju, kao i pesme starijeg datuma. Biće dobra zabava večeras. Domaćini u Leskovcu su odlični.“

Članovi Moto kluba, među kojima je i gradonačelnik Cvetanović, su zajedno sa članovima Ju grupe u svom stilu, motorima došli na sinoćni koncert.

 

Tekst i slike preuzeto sa sajta gradleskovac.org