Promocije predstojeće 33. „Roštiljijade“, u „IN Hotelu Beograd“

Povodom promocije predstojeće 33. „Roštiljijade“, juče je u „IN Hotelu Beograd“ održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili direktor TOL-a Nebojša Kocić i estradne zvezde sa naše muzičke scene koje će nastupati na manifestaciji – Željko Samardžić, čiji će koncert otvoriti „Roštiljijadu“,frontmen jednog od omiljenih bendova naših sugrađana Tropiko bend-a Aleksandar Cvetković i legende jugoslovenske i domaće rok scene – Momčilo Bajagić-Bajaga i članovi YU grupe Dragi i Žika Jelić . Izvođači su iskazali veliko zadovoljstvo što će biti deo manifestacije i najavili su spektakularne nastupe i koncerte za pamćenje.

Na početku svog obraćanja direktor Kocić je istakao da je leskovačka „Roštiljijada“ jedna od najznačajnijih manifestacija ugostiteljsko-turističke privrede u Srbiji, čiji su osnovni ciljevi afirmacija brendiranog roštilj mesa i prezentacija novih dostignuća u oblasti gastronomije i usluživanja.

„Činjenica da se manifestacija   održava više od trideset godina, dovoljno govori o njenom  značaju za naš grad i njegovu promociju, zahvaljući Roštiljijadi, Leskovac je postao značajno gastronomsko odredište  na turističkoj mapi naše Republike“.

Direktor Kocić govorio je o bogatom kulturno-zabavnom programu i  brojnim takmičenjima koja će se organizovati tokom manifestacije.

„Leskovačka „Roštiljijada“ će i ove godine pružiti nezaboravno iskustvo koje će objediniti vrhunski muzički program i prepoznatljiv ukus leskovačkog roštilja. Svi posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu, tradicionalnoj kulinarskoj ponudi i atmosferi koja spaja različite generacije“.

Nakon konferencije, za sve prisutne priređen je  koktel i degustacija leskovačkih specijaliteta sa roštilja.

Ovogodišnja 33 „Roštiljijada“ održaće se od 21. do 27. avgusta. Pokrovitelji manifestacije su Vlada Republike Srbije i Grad Leskovac, organizator Turistička organizacija grada Leskovca, suorganizator Melos estrada, sponzori Heineken Srbija i Coca-Cola.