РОШТИЉИЈАДА: Најбољи мајстор роштиља Миљан Kоцић из Лесковца

Такмичење Мајстори роштиља „Драги Глигоријевић Буре“ 27. по реду одржано је данас у Трговинско угоститељској школи у Лесковцу, на којем су учестовале четири екипе, а најбољи мајстор роштиља, односно свеукупни победник је Миљан Kоцић из Високе пословне школе струковних студија у Лесковцу.

Мајстори роштиља такмичили су се у прављењу ћевапа, пљескавице и модерној варијанти јела од роштиља, односно по избору, а председник жирија био је познати паклени кувар Саша Мишић.

„Оно што је пресудно при одлучивању ко је најбољи, је све оно што видиш, миришеш и што можеш да осетиш, то је један део, шта је вишак, како ради, шта је остало иза њега, да ли зна да ради, која је рецептура, технике које примењује и на крају аранжирање спремљеног“, рекао је Саша Мишић.

Мишић оценује да правих роштиљ мајтора има све мање и мање, а занат се учи јако дуго, али да је утицајнији део пракса и на тој мапи Лесковац је у центру Балкана и ту је да шири и мајсторе роштиља и знање.

Госте и такмичаре поздравила је помоћница градоначелника Kристина Васиљковић Лесковца која је овом приликом изразила задовољство што је гост и члан жирија познати кувар Саша Мишић, који ће како је рекла, своје искуство и знање данас поделити са младим мајсторима роштиља.

Све госте и такмичаре поздравио је и градоначелник Лесковца Горан Цветановић и питао Мишића шта мисли о томе како је опремљена школска кухуња, на шта је он је одговорио да је уредна, добра и да има скоро све оно што јој је потребно ,али је приметио да јој само фали једна машина за посебну термичку обраду хране.

Текст и фотографије преузете са сајта ЈугМедие