ROŠTILJIJADA: Najbolji majstor roštilja Miljan Kocić iz Leskovca

FOTO PRIČA: Koncert Riblje čorbe i Van Goga na „Leskovačkoj roštiljijadi“
31/08/2019
Miljan Kocić (Visoka poslovna škola Leskovac), pobednik takmičenja majstora roštilja „Miodrag Gligorijević – DRAGI BURE“
31/08/2019

ROŠTILJIJADA: Najbolji majstor roštilja Miljan Kocić iz Leskovca

Takmičenje Majstori roštilja „Dragi Gligorijević Bure“ 27. po redu održano je danas u Trgovinsko ugostiteljskoj školi u Leskovcu, na kojem su učestovale četiri ekipe, a najbolji majstor roštilja, odnosno sveukupni pobednik je Miljan Kocić iz Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu.

Majstori roštilja takmičili su se u pravljenju ćevapa, pljeskavice i modernoj varijanti jela od roštilja, odnosno po izboru, a predsednik žirija bio je poznati pakleni kuvar Saša Mišić.

„Ono što je presudno pri odlučivanju ko je najbolji, je sve ono što vidiš, mirišeš i što možeš da osetiš, to je jedan deo, šta je višak, kako radi, šta je ostalo iza njega, da li zna da radi, koja je receptura, tehnike koje primenjuje i na kraju aranžiranje spremljenog“, rekao je Saša Mišić.

Mišić ocenuje da pravih roštilj majtora ima sve manje i manje, a zanat se uči jako dugo, ali da je uticajniji deo praksa i na toj mapi Leskovac je u centru Balkana i tu je da širi i majstore roštilja i znanje.

Goste i takmičare pozdravila je pomoćnica gradonačelnika Kristina Vasiljković Leskovca koja je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo što je gost i član žirija poznati kuvar Saša Mišić, koji će kako je rekla, svoje iskustvo i znanje danas podeliti sa mladim majstorima roštilja.

Sve goste i takmičare pozdravio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i pitao Mišića šta misli o tome kako je opremljena školska kuhunja, na šta je on je odgovorio da je uredna, dobra i da ima skoro sve ono što joj je potrebno ,ali je primetio da joj samo fali jedna mašina za posebnu termičku obradu hrane.

Tekst i fotografije preuzete sa sajta JugMedie

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter