Уз ватромет и трубаче отворена 30. јубиларна РОШТИЉИЈАДА, фешта може да почне!

Добродошли у град Роштиља, у седиште забаве и доброг укуса, добродошли у Лесковац, овим речима пожелео је градоначелник Цветановић добродошлицу на Роштиљијади, а част да отвори ову 30. јубиларну манифестацију имао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Он је, пре величанственог ватромета, казао да је Лесковац у данима Роштиљијаде „метропола роштиља и мајстора кулинарства“.

„Роштиљијада је понос и бренд Србије и ја морам да се захвалим Лесковчанима зато што улажу труд и напор да ова манифестација из године у годину изгледа све боље. То је понос наше Србије и ви подижете углед нашој земљи“, казао је Ђорђевић.

Градоначелник Горан Цветановић је додао да је Лесковац град који се свакодневно модернизује, прати савремене трендове, али се труди да не мења оно што је добро из његове традиције, подсећајући да овај град има већ три бренда – „Лесковачко роштиљ месо“, „Лесковачки ајвар“ и „Лесковачку спржу“

Лесковчани у наредних седам дана имају задатак да направе највећу пљескавицу на свету, већу од прошлогодишње од 67 килограма, и највећу пљескавцу „из руке“ која је имала 3,5 килограма.

„Највећа пљескавица ће бити сигурно три пута већа од оне прве направљене 1989. године“, обећао је директор Туристичке организације Лесковац Небојша Kоцић.

Уз ватромет и трубаче отворена 30. јубиларна РОШТИЉИЈАДА, фешта може да почне!

Текст и слике преузето са ЈУГМЕДИА