Uz vatromet i trubače otvorena 30. jubilarna ROŠTILJIJADA, fešta može da počne!

Otvaranje 29. Roštiljijade 2018
28/08/2018
ROŠTILJIJADA Lepa Brena na prepunom bulevaru pevala svoje najpopularnije hitove
31/08/2019

Uz vatromet i trubače otvorena 30. jubilarna ROŠTILJIJADA, fešta može da počne!

Dobrodošli u grad Roštilja, u sedište zabave i dobrog ukusa, dobrodošli u Leskovac, ovim rečima poželeo je gradonačelnik Cvetanović dobrodošlicu na Roštiljijadi, a čast da otvori ovu 30. jubilarnu manifestaciju imao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je, pre veličanstvenog vatrometa, kazao da je Leskovac u danima Roštiljijade „metropola roštilja i majstora kulinarstva“.

„Roštiljijada je ponos i brend Srbije i ja moram da se zahvalim Leskovčanima zato što ulažu trud i napor da ova manifestacija iz godine u godinu izgleda sve bolje. To je ponos naše Srbije i vi podižete ugled našoj zemlji“, kazao je Đorđević.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je dodao da je Leskovac grad koji se svakodnevno modernizuje, prati savremene trendove, ali se trudi da ne menja ono što je dobro iz njegove tradicije, podsećajući da ovaj grad ima već tri brenda – „Leskovačko roštilj meso“, „Leskovački ajvar“ i „Leskovačku spržu“

Leskovčani u narednih sedam dana imaju zadatak da naprave najveću pljeskavicu na svetu, veću od prošlogodišnje od 67 kilograma, i najveću pljeskavcu „iz ruke“ koja je imala 3,5 kilograma.

„Najveća pljeskavica će biti sigurno tri puta veća od one prve napravljene 1989. godine“, obećao je direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić.

Tekst i slike preuzeto sa JUGMEDIA

 

Podelite sa prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter